Cabinet Stomatologic ZâmbetDent – Specialiști în Endodonție în București, Sector 6

Bun venit la Clinica Stomatologică ZâmbetDent, locul unde găsiți soluții de încredere pentru tratamentele de endodonție în București, sector 6. Situată pe strada Moinești nr 8, în cartierul Militari, clinica noastră este dedicată sănătății dentare a pacienților noștri, oferind servicii avansate de endodonție pentru salvarea și menținerea dinților naturali.

De ce să alegeți Cabinet Stomatologic ZâmbetDent pentru tratamente de endodonție?

 • Echipă de specialiști: Echipa noastră este formată din medici endodonți cu o vastă experiență și pregătire în tratarea problemelor canalului radicular, asigurându-vă cele mai bune rezultate în tratarea afecțiunilor dentare.
 • Tehnologie de ultimă generație: Utilizăm echipamente și tehnici moderne pentru a oferi tratamente de endodonție precise și eficiente, minimizând disconfortul și maximizând succesul terapeutic.
 • Abordare personalizată: Fiecare pacient primește un plan de tratament individualizat, bazat pe nevoile sale specifice și starea de sănătate a dinților.
 • Atmosferă prietenoasă: Clinica noastră vă oferă un mediu relaxant și confortabil, unde vă puteți simți în siguranță pe parcursul întregului tratament de endodonție.

Servicii de endodonție oferite la Clinica Stomatologică ZâmbetDent

 1. Tratamentul canalului radicular: Efectuăm tratamente endodontice pentru îndepărtarea țesutului infectat și pentru salvarea dinților afectați de infecții sau inflamații ale pulpei dentare.
 2. Retratamente endodontice: Oferim retratamente pentru dinții care au suferit tratamente endodontice anterioare nereușite, restabilind sănătatea dentară și prevenind extracțiile.
 3. Îndepărtarea elementelor fracturate: Suntem specializați în recuperarea și eliminarea părților fracturate în timpul tratamentelor endodontice anterioare, utilizând tehnici avansate.
 4. Tratamente pentru dinți cu resorbție radiculară: Diagnosticăm și tratăm resorbțiile radiculare interne sau externe, prevenind deteriorarea suplimentară a dinților.
 5. Chirurgie endodontică: Realizăm intervenții chirurgicale de rezecție apicală și alte proceduri avansate pentru tratamentul problemelor radiculare complicate.

Locație și programări

Cabinetul Stomatologic ZâmbetDent este situat în București, sector 6, pe strada Moinești nr 8, în cartierul Militari. Suntem aici pentru a vă oferi cele mai bune soluții de endodonție, într-un mediu profesionist și prietenos.

Pentru programări sau pentru a afla mai multe informații despre serviciile noastre de endodonție, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0754.077.274 (Orange) și 0722.244.058 (Digi).

Ce Este Endodonția?

Endodonția este o ramură specializată a stomatologiei care se concentrează pe prevenirea, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pulpei dentare și a țesuturilor din jurul rădăcinii dintelui. Această specialitate este esențială pentru menținerea sănătății dinților care au fost afectați de carii profunde, leziuni sau alte probleme care pot duce la inflamație sau infecție pulpară.

Elementele Cheie ale Endodonției

 • Pulpa dentară: Pulpa este țesutul moale din interiorul dintelui, care conține nervi, vase de sânge și țesut conjunctiv. Aceasta se extinde de la coroana dentară până la vârful rădăcinii în interiorul canalului radicular.
 • Canalele radiculare: Acestea sunt căile prin care pulpa dentară se extinde de la coroană spre rădăcină. Fiecare dinte poate avea unul sau mai multe canale radiculare, în funcție de localizarea și complexitatea sa structurală.
 • Tratamentul canalului radicular: Este procedura principală în endodonție, implicând îndepărtarea pulpei infectate sau inflamate, curățarea, dezinfectarea și obturarea canalului radicular pentru a preveni reinfectarea.

La Clinica Stomatologică ZâmbetDent, suntem dedicați să oferim cele mai bune tratamente de endodonție în București, sector 6. Vizitați-ne pe strada Moinești nr 8, în cartierul Militari, și descoperiți cum putem contribui la sănătatea și bunăstarea zâmbetului dvs. prin servicii de endodonție de înaltă calitate.

Când este necesară endodonția?

Endodonția este necesară atunci când pulpa dentară este afectată de inflamații sau infecții severe, care pot rezulta din:

 1. Carii profunde: Cariile care ajung la pulpa dentară pot cauza durere intensă și infecții.
 2. Traume dentare: Loviturile sau fracturile pot expune sau deteriora pulpa dentară.
 3. Proceduri dentare anterioare: Repetatele tratamente dentare sau obturațiile adânci pot afecta pulpa dentară.
 4. Fisuri dentare: Crăpăturile sau fisurile adânci pot expune pulpa la bacterii și infecții.
Endodontie

Beneficiile tratamentului endodontic

 • Salvarea dintelui natural: Tratamentul endodontic permite păstrarea dintelui natural, evitând necesitatea extracției și înlocuirii acestuia cu proteze sau implanturi dentare.
 • Alinarea durerii: Procedura endodontică elimină durerea cauzată de inflamația sau infecția pulpei dentare.
 • Prevenirea infecțiilor: Curățarea și sigilarea canalului radicular împiedică răspândirea infecției la țesuturile din jur și la restul organismului.
 • Îmbunătățirea funcționalității dentare: După tratament, dintele afectat își poate relua funcțiile normale, asigurând o masticație corectă și stabilitate dentară.

Cabinet Stomatologic ZâmbetDent – Expertul dvs. în endodonție în București, sector 6, cartierul Militari (blvd. Iuliu Maniu / metrou Gorjului)

Cum se desfășoară tratamentul endodontic?

Tratamentul canalului radicular se realizează în mai multe etape:

 1. Anestezia locală: Se aplică pentru a asigura confortul pacientului pe durata procedurii.
 2. Accesul la pulpa dentară: Se creează un mic orificiu în coroană pentru a accesa și a îndepărta pulpa afectată.
 3. Curățarea și dezinfectarea canalului: Canalele radiculare sunt curățate, lărgite și dezinfectate pentru a elimina bacteriile și țesuturile afectate.
 4. Obturarea canalului radicular: Canalele sunt umplute și sigilate cu un material biocompatibil pentru a preveni reinfectarea.
 5. Reconstrucția dentară: După tratament, dintele poate fi restaurat cu o plombă sau o coroană pentru a-i reda structura și funcționalitatea.

Recuperarea și îngrijirea după tratamentul endodontic

După un tratament endodontic, este normal să experimentați un disconfort minor timp de câteva zile. Medicul dentist va oferi instrucțiuni precise privind îngrijirea dentară post-tratament și, eventual, va recomanda analgezice pentru gestionarea durerii. Este esențial să urmați toate recomandările și să programați vizite de control pentru a asigura succesul pe termen lung al tratamentului.

Pentru a afla mai multe despre tratamentele endodontice sau pentru a programa o consultație, nu ezitați să contactați Clinica Stomatologică ZâmbetDent din București, sector 6, situată pe strada Moinești nr 8, în cartierul Militari. Suntem dedicați să vă ajutăm să păstrați sănătatea și funcționalitatea dinților dvs. naturali prin servicii de endodonție de înaltă calitate.

Call Now Button