Igiena si profilaxia dentara

Cei mai multi dintre noi suntem preocupati de aspectul si starea de sanatate a dintilor nostri; sunt nenumarate reclame publicitare despre beneficiile apelor de gura si pastelor de dinti.
Este foarte bine de stiut faptul ca intretinerea unei igiene dentare riguroasa prin folosirea periutei si pastei de dinti, a atei dentare si apei de gura ne ajuta sa mentinem sanatatea dentara la un nivel foarte bun.
Trebuie sa stim insa ca acest lucru nu este suficient, alimentatia din zilele noastre nu mai este pe deplin naturala. Multe dintre alimente contin aditivi, substante chimice etc. Pentru imbunatatirea aspectului si calitatilor gustative, chiar si fructele si legumele nu mai sunt pe deplin naturale. Toate acestea mentin pe suprafata dintilor un biofilm bacterian, invizibil cu ochiul liber care nu poate fi indepartat eficient prin simplu periaj obisnuit. Aditionarea la acest biofilm a unor substante chimice, carbohidrati, alaturi de un pH salivar favorizant, duce la formarea unor concretiuni de consistenta dura, asa zisul tartru dentar duce la aparitia unor pete inestetice. Formarea si pozitionarea tartrului dentar la nivel subgingival, imbolnavirea tesuturilor de sustinere a dintior luand nastere astfel boala parodontala care in final duce la mobilizarea si pierderea dintilor.

Va invitam sa veniti periodic la cabinetul stomatologic Zambetdent pentru control si profilaxie.

Ca masura imediata pt stoparea tuturor acestor modificari patologice este detartrajul. Daca in trecut indepartarea tartrului dentar se facea cu instrumente mecanice, fiind de multe ori destul de traumatizant, acum se folosesc metode moderne cu ultrasunete, capabile sa indeparteze cele mai fine depuneri de la nivel subgingival creand astfel posibilitatea asigurarii unei circulatii sangvine normale.
Detartrajul ultrasonic este completat de un periaj profesional cu paste speciale folosite numai de catre medicul dentist care va indeparta acel biofilm bacterian de la nivelul suprafetelor dentare. Se reduce astfel inflamatia gingivala, mirosul neplacut, iar aspectul dintilor se imbunatateste semnificativ.
Alaturi de aceste procedee de profilaxie se mai folosesc multe alte substante, produse fluorurate, care vor reda si vor mentine starea de sanatate a dintilor si a intregului organism. In final, vom sublinia importanta deosebita a controlului si tratamentului profilactic, fiind pregatiti intotdeauna sa va redam increderea si optimismul.

Efectueaza o programare pentru control stomatologic la clinica stomatologica Zambetdent: str. Moinesti nr. 8, sector 6, Bucuresti (cartier Militari / blvd. Iuliu Maniu / metrou Gorjului), tel: 0722244058 (rds), 07540772749 (orange).

Call Now Button