DETARTRAJUL

Profilaxia la linvelul cavitatii orale este deosebit de importanta, cu totii stim ca este necesar si onligatoriu sa spalam dintii de doua ori pe zi, punand accesul pe spalatul de seara.

Multitudinea de produse ne ajuta foarte mult. Au aparut foarte sortimente de paste de dintii, ape de gura, cele mai multe cu continut fluorurat, medicamentos, cu extractie de plante, etc. Toate acestea ne ajuta foarte mult in profilaxia cariei dentare, a imbolnavirilor mucogingivale. Dar trebuie sa stim un lucru important. La nivelul dintilor se depune si se formeaza un biofilm bacterian,invizibil cu ovhiul(LIBER) format din compusi alimentari, carbohidrati, bacterii, etc.

Ei, bine, acest biofilm nu poate fi indepartat eficient numai prin periajul dentar cu pasta de dinti, neandepartanu-se in totalitate, mai ales daca igiena e deficitara, creeaza conditiile aditionarii unor concretiuni solide, mai ales daca si ph-ul salivar este favorabil, aceste concretiuni asa-numitul tartru dentar, reponsabil intr-o masura covarsitoare pe imbolnavirea dintilor si tesuturilor de sustinere.

Departarea tartului dentar nu ne este la indemana, oricat ne-am spala pe dinti, aderenta la smalt fiind foarte mare, nu putem indeparta curatirea dintilor si tesuturilor adiacente de tartru, este realizata numai de care medicul dentist in cabinet, daca in trecut detartrajul se realiza cu instrumente mecanice, fiind de multe ori destul de traumatizat, acum este mult mai usor, deoarece se utilizeaza ultrasunetele cele mai fine depuneri, inclusiv de la nivel subgingival, asigurand astfel intretinere unei bune irigatii sangvine, necesare pentru mentinerea sanatatii.

Detartrajul ultrasonic este completat de un periaj dentar profesional, care utilizeaza instrumentar rotativ si paste speciale, cu continut bogat fluorurat si medicamentos. Alaturi de detartraj si periaj, medicul dentist mai utilizeaza o serie de substante topice, menite sa revitalizeaza tesuturile. Iata de ce, este necesar sa mergem o data la 6 luni in cabinetul stomatologic pentru control si detartraj, astfel ne asiguram ca sanatatea dintilor este mentinuta totdeauna.

Efectueaza o programare la clinica stomatologica Zambetdent: str. Moinesti nr. 8, sector 6, Bucuresti (cartier Militari / blvd. Iuliu Maniu / metrou Gorjului), tel: 0722244058 (rds), 07540772749(orange)

Call Now Button